Passie voor bio sinds 1990

Fruit van
eigen bodem

Ons fruitbedrijf

Ons fruitbedrijf is gelegen in het mooie Oetingen. Hier teelt Bioboer Danny Billens sinds 1990 verschillende soorten appelen, peren, kersen, abrikozen, pruimen, nachiperen, kweeperen,… op biologische wijze.

Waarom hebben wij gekozen voor bio?

Een beetje geschiedenis.

Toen Danny eind jaren 80 de bakkerij omruilde voor het fruitbedrijf van zijn ouders, had hij geen flauw benul wat hem allemaal te wachten stond. Tot hij begon met het sproeien van chemische middelen en meteen wist dat hij het op deze manier niet wou/kon verder zetten.

Dus begon zijn zoektocht naar een ‘andere’ manier van telen. Deze zoektocht was eind jaren 80 niet vanzelfsprekend. Maar wie zoekt die vindt! Hij kwam uiteindelijk in Nederland terecht waar ze toen al een stapje verder stonden.

Uiteindelijk werd hij één van de pioniers in het telen van bio-fruit en kregen we in 1990 ons biolabel. Nu 30 jaar laten doet hij dit nog altijd met volle overgave!

Wat is bio?

Biologisch wil zeggen dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om ziektes en beestjes te bestrijden, maar alleen natuurlijke middelen. Dit komt de smaak en kwaliteit van het fruit alleen maar ten goede. Sedert meer dan 30 jaar draagt ons fruitbedrijf het gecertificeerde biologische label van een erkende en onafhankelijke controleorganisatie. U kan bio producten makkelijk herkennen aan het Europees biolabel.